2013 m. gegužės 11 d., šeštadienis

Verkiai - Vingio parkas - 15,4km (26 km)


Blogo atidarymui aprašysiu savo mėgstamiausią treniruočių trasą. Visą ją bėgu tik per ilguosius bėgimus, bet atskiros jos dalys manau puikiai visiems Jums žinomos. Tačiau pastebėjau kad visgi ne visi žmonės yra radę vientisą maršrutą nuo Verkių iki Vingio parko. Variantų yra daug, bet štai manasis, nekertantis jokios gatvės.

Informacija apie trasą:


Ilgis:       nesikartojančios trasos ilgis - 15,4 km;
              bendras ilgis (pirmyn ir atgal) - 26 km;
Danga:     A-B – asfaltas + miško takelis (eina lygiagrečiai);
                B-C – asfaltas, šaligatvis;
                C-D – betonas (krantinė, vietom tikrai prastos kokybės);
                D-E – mišrus(miško takelis, šaligatvis);
                E-F- asfaltas;
Vieta:
                Vilnius;

Kita:

               Šiokius tokius WC galima rasti Valakampiuose ir Vingio parke. Žr. žemėlapius žemiau.

Plačiau:


Šis maršrutas jungia dvi Vilniečių labiausiai pamėgtas bėgiojimo trasas: Panerio dviračių taką ir Vingio parką. Iš tiesų kiekviena jo dalis gali būti kaip treniruočių maršrutas bėgant pirmyn-atgal.

Mano mėgstamiausia dalis ir kasdieninių treniruočių vieta yra atkarpa A-B. Čia lygiagrečiai eina lygus asfaltuotuas dviračių takas ir minkštas miško keliukas. Gaila tik tiek, kad žiemą nemaža dalis lieka neapšviesta ir tamsiais rudens vakarais ja bėgti nebe taip jauku. Tačiau ji pliusą gauna už tai, kad žiemą yra pakankamai gerai valoma (du kartus per savaitę: trečiadienį ir šeštadienį).

B-C atkarpą pratesus iki Mindaugo tilto (nesileidžiant į krantinę), gauname dar vieną puikią trasą, kuri didžiausių privalumų turi žiemą: puikiai apšviesta ir nuvalyta (valo kur kas dažniau nei atkarpą A-B).

C-D dalis nėra tokia maloni mūsų kojoms, nes tam tikrose vietose (ypač  tarp Žaliojo ir Baltojo tiltų ir Žvėryne) betonas visiškai ištrupėjęs. Tačiau kasdienybės paįvairinimui ji neprilygstama vaizdais. Aš ją ypač pamėgau bėgdama vakarais. Jei neteko apsilankyti vakare – būtinai išmėginkite :)

D-E eina nuo Neries krantinės galo  žvyro takeliu palei Vilniaus Edukologijos Universiteto stadioną iki gatvės. Toliau atkarpą tenka pabėgėti šaligatviu kol pasiekiam tiltą į Vingio parką.

E-F – visiems gerai žinomas Vingio parkas. Kai bėgu ilgus bėgimus čia yra ta vieta, kur galima kiek trūksta prisukti ratukų iki reikiamo kilometražo prieš grįžtant atgal. Puikūs asfaltuoti keliukai, kuriems vasarą minusą duoda  beprotiškai didelis poilsiautojų skaičius ir automobiliai pagrindiniame take. Žiemą valoma kur kas prasčiau nei Panerio dviračių takas, gerai apšviesti tik pagrindiniai takai.

Žemėlapiai:



View Larger Map

Endomondo žemėlapis ir statistika:
(šį kartą įrašiau važiuodmama dviračiu, tai į tempą nekreipkit dėmėsio :) )

 

Nuotraukos:

 



 
  
 

                                                            

8 komentarai:

  1. Spaudžiu like :)
    Būsiu Vilniuj būtinai išbandysiu.

    AtsakytiPanaikinti
  2. Myliu šitą trasą!! tai yra ir mano kasdienių treniruočių trasa, tik dažniausiai bėgu atkarpą nuo Žirmūnų tilto iki betonuotos Neries pakrantės galo Žvėryne.
    Išbyrėjusios tako plytelės man asmeniškai netrukdo, nes apskritai labiausiai patinka bėgti arčiausiai vandens esančia dalimi, kuri yra vientisai betonuota ir lygi. Kadangi bėgu vakarais, tai nelabai patinka masė žmonių prie Baltojo tilto. Ten prabėgdamas pasijaučiu kaip ant podiumo.. Bet priprantama :)
    Kas šitoje trasoje nepakeičiama - tai bėgimas savaitgalio rytais, kai miestas dar tik bunda ir aplinkui tylu, ramu... Taip pat vasaros vakarais, leidžiantis saulei - tada vaizdas išvis superinis ir dažnai galima pamatyt tokių Vilniaus peizažų, kad sunkiai atvirutėse surasi :):)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Rašau sau priekaištą, kad nebėgu rytais. Bet po Jūsų komentaro tikrai bus padaryta :)

      Panaikinti
  3. Gera trasa, paįvairinimui galima ir į kitą upės pusę perbėgt, kad ir per Kareivių g. tiltą, tada ten keliukais per miškelį (Labas nuotykių parką) ir Vileišio gatve iki kito norimo tilto (Šilo, Žirmūnų, Mindaugo ir t.t.). Va mano pavyzdys (nežinau ar visiems rodys): http://www.endomondo.com/workouts/182128989/932710

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Gal galite prie savo žemėlapio Endomondo puslapyje, dešiniame kamputyje viršuje pakeisti PRIVACY nustatymus į Public. Tuomet turėtume matyti visi. Man būtų labai aktualu :)

      Panaikinti
    2. Pakeičiau, bandykit pažiūrėt, turėtų būti matoma.

      Panaikinti
    3. Jau matau. Ačiū labai! Būtinai išbandysiu :)

      Panaikinti