2013 m. gegužės 22 d., trečiadienis

Ta kita Neries pusė - 6,6 km (13.2 km)

Jau pora metų kaip bėgioju prie Neries, bet taip iki šiol ir neišdrįsau žvilgtelėti kas dedasi kitapus "tvoros". Labai ačiū skaitytojui Mindaugui, kuris paragino perbėgti tiltą. Pradžioje apsidairiau žemėlapyje ir aptikau pažymėtą takelį, einant tolyn už  O. Milašiaus tilto. Neilgai trukus išsiruošiau į žvalgybą. Ir kur tas takas mane atvedė? Į pievą! Dievaži, tai beveik "ta" pieva šalia miško..

Informacija apie trasą:


Ilgis:        nesikartojančios trasos ilgis - 6.6 km;
               bendras ilgis (pimyn ir atgal) - 13.2 km

Danga:     A-B – asfaltas + miško takelis (eina lygiagrečiai);
                B-C – tiltas;
                C-D – miško takelis;
                D-E – siaurutis miško takelis;
               
Vieta:
                Vilnius;

Plačiau:

 

A-B. Visiem gerai žinomas panerio takas, kur lygiagrečiai eina lygus asfaltuotuas dviračių takas ir minkštas miško keliukas.

B-C Tiltas. Gatvės kirsti nereikia, bet eismas gatve ypatingai didelis. Pati nesmagiausia atkarpa.
C-D Gana geros kokybes pėsčiųjų-dviračių takas. Nedidelė dalis yra asaltuota, bet daugiausia tai miško keliukas. Į galą atkarpos susiaurėja. Vienas minusas toks, kad vienoj vietoj takas praeina palei pat privačias tvoras.
D-E Takelis visai susiaurėja, bet man tai viena gražiausių atkarpų. Atrodo kad būtum toli toli už miesto.. Čia esančioje pievoje užbaigiau savo maršrutą, nors siauras takelis eina toliau. Visgi ten tampa vis siauresnis, braunasi į bruzgynus. 


Žemėlapiai:

 



Peržiūrėti didesnį žemėlapį


 

Nuotraukos: 

(Visos iš dalies C-E)





 

2 komentarai:

  1. Kadangi mano namai Valakampiuose,cia esu prabeges n kartu. Galiu pridurti, tai viena geriausiu vietu begioti. Pirmame pliaze yra geriamo vandens stotele, o rukeliskiu gatveje yra nereali sporto aikstele. Aiksteleje yra hanteliai, stangos, skersinis, lygegretis,"stakles“ ir t.t. Viskas irengta ir priziurima privaciomis lesomis. Atbekite ir isbandykite, geriau nei bet koks brangus sporto klubas

    AtsakytiPanaikinti
  2. Heh :) Aš per tiltą perbėgęs visada į kitą (centro) pusę sukdavau ir niekad nepagalvojau apie šį variantą :) Būtinai teks išbandyt, ačiū!

    AtsakytiPanaikinti