2013 m. spalio 12 d., šeštadienis

Antakalnis - Belmontas 9km (14 km)

Per šią vasarą ne kartą teko bėgti ir Nemenčinės miškuose ir aplink Žaliuosius ežerus ir šiaip įvairiais kaimų takais. Bet kažko pritrūko, kad jausčiausi radus gerą maršrutą. Gal pritrūko tikslo, kur jie vestų. Ir štai jis - Belmontas! Gražiausiomis savo spalvomis. Pasiekiamas vien tik savomis kojomis nuo pat namų - ne intensyviomis miesto gatvėmis o Antakalnio miško takeliais. Takeliais, kurie nė kiek nenusileidžia pačiam Belmontui. Bėgant šiuo taku tenka kirsti automobilių kelius net keliose vietose, bet eismas nėra pernelyg intensyvus. Jei ir teks palūkėti kol pravažiuos vienas kitas automobilis, tą laiką galima išnaudoti tempimo pratimams ;) Taigi, maunamės trail'o batais ir pirmyn!

Informacija apie trasą:

Ilgis:       nesikartojančio maršruto ~9 km;
              bendras trass ilgis ~14km;
Danga:     A-B –šaligatvis;
                B-C –miško takelis;
                C-D – žvyro keliukas;
                D-E – miško takelis, takelis per pievą, šaligatvis;
                E-F - miško takelis;
                F-G - žvyro-pėsčiūjų takas, laipteliai; 
Vieta:
                Vilnius;

Plačiau:

 

A-B Tai atkarpa nuo Šilo tilto iki tos vietos, kur įbėgam į mišką. (Startuoju nuo Šilo tilto vien dėl to, kad gyvenu netoliese ir pro jį eina Panerio dviračių takas, kuriuo galima labai patogiai pasiekti šią vietą bėgte.)

B-C Miško takelis. Kalvotas. Labai smagus. Nežinau net ką bepridurti :)

C-D Filaretų gatvės - žvyro kelias, kuriuo gali važiuoti ir automobiliai. Tačiau aš nei vieno nesutikau. Eismas tikrai beveik nulinis. Bėgti galima drąsiai.

D-E Tiesą sakant tai pati nemaloniausia ir painiausia vieta, nes šios atkarpos dalis eina gana siauru pievos takeliu. Tačiau norint išvengti bėgimo intensyvių gatvių pakrasčiais ir turint omeny kad tas pievos takelis labai trumpas, nemanau kad čia blogiausias galimas variantas :) Atkarpa baigiasi kertant Kojelavičiaus gatvę ir bėgant viaduko šaligatviu virš S.Batoro gatvės. Tik perbėgę viaduką pamatom aptrupėjusius laiptelius - jais lipam ir neriam į mišką.

E-F Takelis per mišką, iki Pučkorių atodangos apžvalgos aikštelės. 

F-G Belmonto apžvalginis takas.

Žemėlapiai:




View Larger Map

Nuotraukos:











Komentarų nėra:

Rašyti komentarą